Vogelaars vieren Landelijke Duivendag in Central Park

? Russell (flickr)Veel mensen noemen stadsduiven 'vliegende ratten' en wie heeft er niet eens gemopperd over de enorme hoeveelheden poep die die beesten produceren? Genoeg te klagen over duiven dus, maar een groep New Yorkers ziet het heel anders. Zij vieren vandaag in Central Park Nationale Pigeon Day (Landelijke Duivendag). Met zang, speeches, een gebedsdienst voor de duiven én koekjes in de vorm van deze vogel.

De organisatie richt de aandacht onder meer op het levensreddende werk dat getrainde duiven tijdens oorlogen hebben verricht. Om maar te bewijzen dat de duif meer is dan een lastige poepmachine in de stad.

Van 16 tot 18 uur verzamelen de duivenliefhebbers zich op Pilgrim Hill in Central Park. En er is zelfs een wake met kaarsen voor New Yorks beroemdste gevederde vrienden. Politici zullen zich uitspreken tegen de illegale jacht op de duif. Volgens de organisatie is dat momenteel een groot probleem in de Big Apple: mensen rijden 's morgens vroeg door de straten, strooien voer uit en vangen de duiven met netten. De vogels worden dan onder meer vervoerd naar schietclubs om als doel te dienen.

De mensen van de Landelijke Duivendag willen benadrukken dat de duif een belangrijk en mooi onderdeel van New York is, die onterecht een slecht imago heeft. Dit is de mooiste zin uit hun persbericht: 'de duif is vaak het eerst contact dat een kind heeft met de natuur en de enige vriend van een bejaarde'. 

Lees ook:Boete voor duiven voeren in New York?
Lees ook:Vogels tellen in het Central Park
Lees ook:NY parkwachter doodt vogels met golfkar
Lees ook:Weinig liefde voor Central Park koetsiers
Lees ook:Hoge-hakken race in Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.