Boete voor duiven voeren in New York?

Pascal TheunissenMoet je een boete gaan betalen als je een duif in New York een stukje van je donut geeft? Misschien binnenkort wel, raadslid Felder dient vandaag namelijk een wetsvoorstel in dat mensen verbiedt duiven in de stad te voeren. Ook moet er een soort ombudsman komen die verantwoordelijk is voor alle New Yorkse duivenaangelegenheden. En Felder wil haviken en valken herintroduceren in de Big Apple. Het is allemaal natuurlijk bedoeld om overlast van duivenpoep tegen te gaan. Want last hebben ze er hier wel van. AMNewYork meldt dat het nog niet bekend is hoe hoog de boete zal zijn als je wordt betrapt op het voeren van een duif.Het is zeker niet het eerste voorstel om de duivenoverlast in New York aan te pakken. Onlangs kwam iemand nog met het idee om de duiven bij de Staten Island Ferry (waar een grote populatie is) een anticonceptiemiddel te voeren. Felder steunt dat idee ook. Hij wil ook meer en betere afvalbakken zodat duiven niet bij de etensresten kunnen komen. Behalve dat lastig, kunnen de duiven ook voor gezondheidsklachten zorgen, zo blijkt uit een lijst van de stad.

Lees ook:Vogelaars vieren Landelijke Duivendag in Central Park
Lees ook:Driejarig meisje bekeurd voor blaadjes plukken
Lees ook:Boete voor hondenpoep meer dan verdubbeld
Lees ook:Strenge straffen voor bellende ‘cabbies’ in NYC
Lees ook:Eettentjes en shops op terminals Staten Island ferry

2 reacties op “Boete voor duiven voeren in New York?

  1. Robert

    Duiven. Een aantal associaties:

    - ik zag op Discovery die ene gast van Dirty Jobs meegaan met een bedrijf dat aan duif preventie doet voor gebouwen. Dat was wel nodig, want sommige daken zakten in onder de duiven guano

    - in Groningen wilden ze ook van de duiven af, en daarbij gebruikten ze het verboden woord ‘vergassen’. De duivenvoederaarsvereniging schoot gelijk in een Pavlov-stuip en begon natuurlijk over de Holocaust. Gelukkig nam ik ze toch al niet serieus.

    - in Londen bestrijden ze de overlast op Trafalgar Square met valken. Dat werkt goed, want duiven zie je er niet meer. Het is niet zo dat de valken erg dik zijn geworden, blijkbaar ruiken duiven de valk gewoon en blijven ze uit de buurt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dingetje

    Als de valken weg zijn, dan komen de duiven weer terug. Hier ook last van en ook meeuwen. Komt omdat er altijd van die aso’s zijn die hun eten van het balkon af gooien ipv in de vuilnisbak. Is trouwens ten strengste verboden. Hierdoor worden ze lui, want hoeven niet meer op zoek naar eten. Van mij mogen ze ze allemaal weg vangen en vergassen. Duivenpoep is hartstikke giftig en je wordt gek van dat gekoer de hele tijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.