Zoeken naar menselijke resten Ground Zero stopt

Pascal TheunissenHet zoeken naar menselijke resten op de plek waar de Twin Towers stonden, is afgerond. De stad New York zegt dat er niets meer te vinden is op het gebied dat nu afgegraven is. Mocht in de toekomst in de omgeving nog gegraven gaan worden (bijvoorbeeld als de Deutsche Bank wordt gesloopt), dan zal New York heus naar menselijke resten zoeken, zo bezweert ze. Nabestaanden van de 9/11-ramp betwijfelen dat. Zij denken dat de stad helemaal niets meer doet vanaf nu, totdat iemand iets vindt. Zo ging het ook vorig jaar toen een elektricien per toeval menselijke resten ontdekte. Het stadsbestuur moest toen zijn onderzoek weer openen, terwijl dat in februari 2005 officieel was gesloten.

Voor het identificeren van alle menselijke resten die vorig jaar zijn gevonden, is in december een centrum in Brooklyn geopend. Gisteren werd bekend dat dat centrum dicht gaat. Maar, zo zegt de loco-burgemeester, dat betekent niet dat er nóóit meer gezocht wordt op Ground Zero. Er komt een mobiele variant van het centrum dat klaar staat zodra er weer gegraven wordt rond het WTC-complex.

De voorzitter van de World Trade Center Families for Proper Burial, zegt in Newsday dat ze de stad niet gelooft. Ze noemt de afronding van deze zoekfase 'een gruwel'.

Lees ook:9/11 dode na nieuw onderzoek geïdentificeerd
Lees ook:Lijkenshow ‘Bodies’ moet New Yorkers terugbetalen
Lees ook:Sporen van medicijnen in water New York
Lees ook:Governors Island een gezondheidscentrum?
Lees ook:Zelfs New Yorkse gevangenissen zijn veiliger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.