Vrijheidsbeeld slecht beveiligd

WorldIslandInfo.com (flickr)De beveiliging op Liberty Island, waar het Vrijheidsbeeld staat, is onvoldoende. Er zijn te weinig agenten, veel bewakingscamera's doen het niet of worden niet bemand. Volgens een van de bewakers zelf is de beveiling van Lady Liberty 'een schijnvertoning'.

Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse inspectiedienst, de US Department of the Interior. De overheidsdienst schrijft dat  tijdens een eigen bezoek aan het eiland 'beveiligingspersoneel amper zichtbaar was'.  

Lees ook: Kroon Vrijheidsbeeld blijft dicht 

Volgens het rapport, onder meer gebaseerd op gesprekken met het beveiligingspersoonel,  is er zelfs onderbezetting bij de politie van het park (de US Park Police) als iedereen aanwezig is. Van de 110 beveiligingscamera's zouden er 27 het niet doen en veel andere technische mankementen vertonen. Een woordvoerder van de Park Police laat tegenover WNBC weten dat ze tijd nodig heeft om op de rapportage te reageren.

In 2003 kreeg de National Park Service ook al het verwijt dat ze onvoldoende deed om belangrijke (historische) plekken in de VS tegen terroristische aanvallen te beschermen. Sinds de aanslagen van 2001 is de controle op Liberty Island verscherpt. De kroon is sinds die tijd niet meer toegankelijk voor het publiek. 

Lees ook:Gaat de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open?
Lees ook:‘Obama’s keuzes goed voor Vrijheidsbeeld’
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld gaat open voor publiek
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld blijft dicht
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld open op 4th of July

Eén reactie op “Vrijheidsbeeld slecht beveiligd

  1. B

    Nou.. Ik heb zelden een strengere controle meegemaakt dan daar. Zelfs vergeleken met de vliegvelden word je er beter gescant. Of het zin heeft: tuurlijk niet. Alleen als je van binnen uit iets wilt aanrichten hebben die scans zin.

    Ik denk dat het een stuk goedkoper zou zijn als ze een kopie zouden maken van het vrijheidsbeeld, zodat ze snel weer een vrijheidsbeeldje hebben mocht er iets gebeuren. Iets dergelijks beveiligen is op voorhand onbegonnen werk, en zal altijd schijnveiligheid blijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.