Empire State paars, roze en wit voor Mariah

current events (flickr) Het Empire State Building (ESB) past z'n lichten aan voor een popster. Volgens mij is dit voor het eerst (zo niet dan hoor ik het graag). Mariah Carey valt de eer te beurt om vandaag de kleuren van New Yorks beroemdste wolkenkrabber te bepalen. Het is – van onder naar boven – paars, roze en wit geworden. Deze kleurencombi is tot en met de 27ste te zien.  Volgens de site van het ESB is de lichtcombinatie van vandaag bedoeld om 'een fantastische New Yorker te eren'.

Mariah Carey staat met haar nieuwste album E=MC2 op de eerste plaats
en dat is haar zesde nummer-één-notering. Haar eerste single van dit
album 'Touch My Body' werd haar 18de nummer één hit. De New Yorkse streefde hiermee Elvis in aantal topposities voorbij.

Voor de gelegenheid treedt ze nu op in Manhatten bij Good Morning America en om 1 uur 's middags (plaatselijke tijd) bij het ESB. 

 

De 'gewone' kleuren van het Empire State zijn wit, wit en wit (er worden 3 niveaus gebruikt, gerekend vanaf de top). Er zijn enorm veel combinaties mogelijk. Je kunt op de ESB-site zien wat de meest recente combinaties zijn.

Zo was de wolkenkrabber bijvoorbeeld groen, roze, geel bij het begin van de lente; groen, groen en groen tijdens Earth Day en in 2004 was het gebouw oranje, oranje, oranje wegens onze Koninginnedag en ter nagedachtenis aan koningin Juliana. Hmmm, het wordt tijd dat we oranje weer eens terugkrijgen op het ESB.

Wil je trouwens zien hoe de lichtcombinatie(s) van de ESB eruit zien, dan moet je op de site What Color Is the Empire State kijken. Daarmee hoef je niet in de Big Apple te zijn om toch een goede indruk te krijgen.

Lees ook:Empire State Building viert kerst én chanoeka
Lees ook:Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen
Lees ook:Empire State kleurt rood (geel), uit schaamte
Lees ook:Empire State bontgekleurd voor Olympische Spelen
Lees ook:Yea: Empire State mag eigen kleuren bepalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.