Mobieltjes voor goede leerlingen, maar niet op school

Heather Garland (flickr)Het is al een hele tijd verboden in New York om op school je mobieltje te gebruiken. En toch, en toch overweegt burgemeester Bloomberg goede studieresultaten te belonen met: een mobieltje. En beltegoed.

Het gooit alleen maar vuur op de discussie die nu in de stad woedt over het mobieltjes-verbod. Ouders (en een aantal politici) zijn tegen, want ze zeggen dat hun kinderen bereikbaar moeten zijn. Ook moeten ze hulpdiensten kunnen bellen. Bloomberg is niet gevoelig voor die argumenten. En hij vindt het best een goed idee om leerlingen een mobieltje te beloven. Zolang ze maar buiten de school hun telefoontjes plegen.

Voor de burgemeester past het idee voor de telefoontjes prima in andere plannen om goede resultaten van New Yorkse scholen en studenten te belonen. Sterker, de man die met het idee kwam om geld te geven voor het halen van een bepaald examen, heeft ook het mobieltjes-voor-prestaties idee geopperd. De NY Post schrijft dat Bloomberg er geen misverstand over laat bestaan dat dat idee níet botst met het mobielverbod. 'Je kunt nu ook een mobiel hebben en die buiten de school gebruiken. We hebben geen plannen om dat te verbieden'. Eerder werd wel bekend dat Bloomberg erg graag het technisch onmogelijk zou willen maken dat leerlingen op school bellen (niet iedereen houdt zich uiteraard aan het verbod), door het signaal te storen. Maar dat is wettelijk verboden.

Lees ook:NYC school plaatst detectiepoortjes…tegen mobieltjes
Lees ook:‘Milde vorm’ van varkensgriep in Queens
Lees ook:Geld voor Big Apple-leerling met goede cijfers
Lees ook:Zoete drankjes taboe voor New Yorkse leerlingen
Lees ook:Eenderde New Yorkers belt, rookt, eet en drinkt in de auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.