Recordaantal toeristen bezoekt Big Apple

foto: Punxutawneyphil (flickr)

Het is en blijft populair om naar New York op vakantie te gaan. Een recordaantal van 47 miljoen mensen heeft het afgelopen jaar de Big Apple bezocht. En al die mensen gaven gezamenlijk 30 miljard dollar uit. Niet slecht voor een jaar waarin het een grote periode economisch niet goed ging. Burgemeester Bloomberg zei dat de groei wel minder sterk was dan het jaar daarvoor. Nu kwamen er 2 procent meer mensen toeristje spelen hier, een jaar eerder noteerde New York nog een stijging van 5 procent. Er wordt ook veel geld en tijd ingestoken om meer mensen naar de stad te lokken; het streefgetal is 50 miljoen. Blijft het volgend jaar ook groeien? Bloomberg durft niets te beloven.

Met 47 miljoen bezoekers is New York de topbestemming in de Verenigde Staten, aldus de NY Times.  De groei kwam voornamelijk van buitenlandse toeristen die vrijwel zeker van de zwakke dollar kwamen profiteren. Het aantal niet-Amerikaanse gasten steeg van 9 naar 10 miljoen.

Ondanks de groei was er een daling van de hotelbezetting in de Big Apple. Maar met 85 procent is het altijd nog 20 procent hoger dan het landelijke gemiddelde.

Het afgelopen jaar heeft New York toeristenbureaus geopend in onder meer Toronto, Moskou en Mumbai, en onder meer zwaar geadverteerd in Italië en Duitsland.

Lees ook:Toerist nog lang niet uitgekeken op New York
Lees ook:New Yorkse metro is helemaal ‘hip’
Lees ook:New Yorkse jongeren laten sigaret links liggen
Lees ook:Guggenheim lokt recordaantal bezoekers
Lees ook:Broadway breekt records in 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.