New Yorkse jongeren laten sigaret links liggen

QfamilyRoken heeft in New York z'n beste tijd gehad. Het aantal jongeren dat nog een sigaret opsteekt, is nog nooit zo laag geweest. Zes jaar geleden rookte nog 17,6 procent van de New Yorkse jongeren, nu ligt dat percentage op 8,5. Dat is enorm laag als je het vergelijkt met het landelijke cijfer: in heel Amerika rookt nog 23 procent van de jeugd.

 

 

NYC.govUiteraard meent burgemeester Bloomberg dat de lage cijfers het gevolg zijn van het antirookbeleid van de Big Apple. Hij wijst op verhoging van de tabaksbelasting, het verbod op roken op de werkvloer en het plaatsen van antirookreclames in het openbaar vervoer. 'Deze cijfers betekenen dat we 8000 vroegtijdige sterfgevallen hebben voorkomen', aldus Bloomberg. 

The Bronx kende de sterkste daling met 37 procent. Ook in Staten Island was de daling groot (36 procent), maar het eiland heeft nog wel het hoogste percentage jeugdige rokers.

Lees ook:New Yorkse sigaret het duurst, dus stop met roken
Lees ook:De New Yorkse metro; trager en duurder
Lees ook:‘Meeroken in New York een epidemie’
Lees ook:Voor één dollar een busrit én entertainment
Lees ook:New York kampt met jonge iPhone-dieven

Eén reactie op “New Yorkse jongeren laten sigaret links liggen

  1. sex toy

    Pretty Lovely post. I never thought dat t’was this straight forward afterall. I’d spent a great deal of my time luking for someone to run this subject clearly

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.