Huwelijken houden lang stand in New York

foto: specialkrb (flickr)

Als je alle films en series over New York mag geloven, dan is het in deze stad onmogelijk om getrouwd te blijven. Veel te veel verleidingen, te veel stress. Iedereen heeft minstens drie scheidingen achter de rug. De werkelijkheid lijkt anders te zijn, want de statistieken zeggen dat de staat New York het afgelopen jaar het twee-na-laagst scoorde op het gebied van scheidingen. En in de Big Apple lagen de cijfers in Brooklyn, Queens en Staten Island zelfs nog lager dan 8,4 procent (het gemiddelde in de staat New York). Het landelijke gemiddelde van gescheiden mensen in de VS was 10,7 procent en zelfs in Manhattan was dat percentage lager (10 procent). The Bronx ‘scoorde’ niet hoger dan negen procent. Best een trouw volkje dus, die New Yorkers.

De getallen zijn afkomstig van het Census Bureau dat telt hoeveel mensen van 15 jaar en ouder (echt waar) ooit zijn gescheiden. Dus in deze cijfers zitten mensen die al jaren zijn gescheiden, of na hun scheiding ergens anders zijn gaan wonen. Daarbij, zo merkt de NY Post op, schijnt het in New York moeilijker te zijn om een scheiding aan te vragen dan in veel andere staten. En er zijn per hoofd van de bevolking sowieso minder huwelijken in de Big Apple. Toch zeggen de statistici van het Census Bureau dat die factoren de relatief lage score van New York niet volledig verklaren. Als jij een idee hebt, hoor ik het graag.

Het hoogste scheidingspercentage is overigens te vinden in Wayne County, Indiana, dat met 19,2 procent de lijst aanvoert.

Lees ook:Ruim kwart van The Bronx leeft onder armoedegrens
Lees ook:Inwoners Manhattan verdienen $2800 per week
Lees ook:Meer buitenlanders genieten van Broadway
Lees ook:Recordaantal toeristen bezoekt Big Apple
Lees ook:Eten in Big Apple een dure zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.