Wraakzuchtige juwelier beschuldigt ex-partners van terrorisme

Een juwelier uit Brooklyn had een bijzondere manier gevonden om  vijf van zijn Arabische ex-zakenpartners een hak te zetten. Hij belde vorig jaar de politie en zei dat de mannen van plan waren zelfmoordaanslagen te plegen in de metro van New York. Laram777 (flickr)

Vele manuren en honderdduizend dollar later, kwam de politie tot de conclusie dat het om een nep-melding ging. De juwelier werd aangehouden en stond gisteren voor de rechter. Hij houdt vol dat zijn vermoedens oprecht waren.

Helaas weet ik niet waarom de juwelier zo boos was op zijn ex-partners. Je moet toch aardig gepikeerd zijn om de politie te bellen en te zeggen dat die vijf 'poeder, spul, iets om bommen te maken smokkelen in uitgeholde juwelen, van Syrië naar Turkije'. En de aanslag op de metro zou dan ook nog eens plaatsvinden op de Amerikaanse dag Fourth of July (4 juli). Daar krijg je gegarandeerd de aandacht van de politie mee. Die vervolgens een 'uitgebreid en wijdverspreid' onderzoek hield. Als dat inderdaad voor niets was en de juwelier heeft met opzet een valse complot-melding gedaan, dan kan hij zeven jaar gevangenisstraf krijgen en teruggestuurd worden naar Syrië.

Lees ook:‘Snatch’-imitators stelen $4 miljoen aan juwelen
Lees ook:New York herdenkt WTC aanslag uit ’93
Lees ook:FBI waarschuwt voor terreuraanslag in New Yorkse metro
Lees ook:Dieven profiteren van kraanongeluk
Lees ook:Guggenheim lokt recordaantal bezoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.