New York herdenkt WTC aanslag uit ’93

US Dept. of Justice (via Wikipedia)Bijna iedereen denkt bij 'aanslag op het WTC' aan die dramatische dag van 11 september 2001. Precies vijftien jaar geleden was er echter al eens geprobeerd om de torens op te blazen. Op 26 februari 1993 doodde een autobom zes mensen en raakten meer dan duizend personen gewond. New York herdenkt die 'eerste aanslag' vandaag met een bijeenkomst voor nabestaanden en ook het WTC Visitor Center staat vanavond stil bij die gebeurtenis.

De terroristische aanslag in 1993 werd uitgevoerd met een bom, verstopt in een bus die in een van de toren-garages werd neergezet. Precies om 12.18 uur op 26 februari ontplofte de bom. De meeste dodelijke slachtoffers zaten net op dat moment te lunchen in een kantoortje naast de garage. De impact van de ontploffing veroorzaakte een krater van vijf verdiepingen diep. Maar een maand later was alles weer hersteld.

Zes mannen zijn aangehouden voor de aanslagen en ze kregen allen een gevangenisstraf van 240 jaar. De eigenaar van de torens, de Port Authority, is door een jury voor 86 procent verantwoordelijk gehouden voor de aanslag, omdat ze niet goed gereageerd zou hebben op veiligheidswaarschuwingen. De Port Authority vecht die beslissing momenteel aan.   

Lees ook:Zwerver vindt Ground Zero blauwdrukken bij vuilnis
Lees ook:Belofte: 9/11 watervallen zijn klaar in 2011
Lees ook:‘WTC bouwvakkers zuipen tijdens het werk’
Lees ook:Wraakzuchtige juwelier beschuldigt ex-partners van terrorisme
Lees ook:Restaurant gezocht voor Freedom Tower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.