Manhattan heeft haar eigen zelfmoordtoeristen

Nee, er staat echt toeristen, niet terroristen. In de grote groep die jaarlijks naar New York komt om het Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en de Empire State Building te bekijken, zit een aantal die speciaal hierheen gaat om zijn/haar leven te beëindigen.alistairmcmillan (flickr) Van alle zelfmoorden in New York is één op de 20 naar de stad gekomen om een einde aan hun bestaan te maken.

Dat blijkt uit een onderzoek van de NY Academy of Medicine, naar zelfdodingen van 1990 tot 2004. Blijkbaar is vooral het centrum van Manhattan populair. Hier is zelfs één op de 10 mensen die zelfmoord plegen, afkomstig van buiten de stad. Dat komt door de aanwezigheid van de vele hoge gebouwen, zoals het Empire State Building, waar men van afspringt. Ook de George Washington Bridge is een populaire zelfmoordplek. Volgens de onderzoekers reizen sommigen 'substantiële afstanden om zelfmoord te plegen in Manhattan'. De onderzoekers pleiten nu voor meer maatregelen op deze hotspots in de stad. 

In de periode 1990-2004 kende de stad New York in totaal 7634 zelfmoorden. Daarvan werden 5,3 procent (407) gepleegd door niet-NewYorkers. En van die 407 beëindigden 274 mensen hun leven in Manhattan en dat is iets meer dan tien procent van álle zelfmoorden in Manhattan. De voorkeursmethode is springen van een hoog gebouw. Keuze genoeg in de stad. Experts zeggen dat bekende plekken aantrekkingskracht hebben op mensen met zelfmoordplannen, omdat die hun daad meer cachet geven. Of, zoals in het geval met de Golden Gate Bridge, plekken krijgen gewoon de naam als 'goede' locatie voor zelfdoding.

De onderzoekers stellen voor dat er gekeken wordt naar de plekken in Manhattan waar vaker zelfmoord wordt gepleegd. Daar zouden dan beter surveillance, meer barrières en misschien ook hulptelefoons moeten worden geplaatst.

Lees ook:Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen
Lees ook:Kies je Favorite Five!
Lees ook:Hotdogs en vuurwerk op 4th of July
Lees ook:‘Top of the Rock’ in top4 mooiste uitzichten ter wereld
Lees ook:Brooklyn Bridge viert verjaarsfeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.