New Yorks leidingwater te koop: $1,50 per flesje

shrff14 (flickr)Ik had natuurlijk zelf op het idee moeten komen om New Yorks leidingwater in een flesje te doen en te verkopen. Het enige is dat ik het water dat hier uit de kraan komt, niet zo geweldig vindt. Maar bij Tap'd NY denken ze daar anders over. Het bedrijf houdt in de Big Apple flesjes onder de kraan en biedt ze voor $1,50 per stuk te koop aan. Volgens de eigenaar is de waternota de enige kostenpost van het bedrijf. Slim. En er zit ook nog een 'groene boodschap' aan vast.

Ach, er zijn ook mensen die New Yorks afval weten te verkopen, dus waarom geen leidingwater?

 

Lees ook: Allemaal aan het leidingwater

Blijkbaar zijn er genoeg mensen te vinden die voor het New Yorkse water willen betalen, want het bedrijf bestaat al weer een paar maanden. Het wordt verkocht in winkels in Manhattan (ik heb het nog nooit in de schappen gezien). Het komt rechtstreeks uit de kraan en wordt dan nog gereinigd via omgekeerde osmose.

Je moet het wel kunnen waarderen, dat ze niet doen alsof het water uit de puurste bronnen uit onontdekte landen komt, zoals sommige watermerken. Dat is ook onderdeel van de bedrijfsfilosofie: omdat het water in de stad zelf wordt getapt, hoeven geen vervuilende vrachtwagens enorme afstanden af te leggen. En Tap'd NY is een fervent promoter van hergebruik. 

Het blijft me overigens verbazen dat veel New Yorkers hun eigen leidingwater het lekkerste vinden. Niet zo lang geleden werd water van hier gekozen als het lekkerste van de staat New York tijdens een waterproef-wedstrijd. Hoe smaakt het dan in de rest van de staat?

 

Lees ook:Sporen van medicijnen in water New York
Lees ook:Allemaal aan het leidingwater!
Lees ook:New Yorkse restaurants, kies voor kraanwater!
Lees ook:Meer groente en fruit nodig in New York
Lees ook:Doden bij groot kraanongeluk in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.