In Queens is geluk nog heel gewoon

foto: kl801 (flickr)

Eerlijk zeggen. Als je nu zou moeten noemen in welk stadsdeel mensen het gelukkigst zijn, zou je dan Manhattan zeggen? Ik wel. Of Brooklyn, maar dan ben ik bevooroordeeld. Toch blijkt dat niet te kloppen, want in Queens wonen de meest tevreden New Yorkers. Althans, dat blijkt uit het onderzoek Speak out New York, van het Citizens Committee for New York City. Deze organisatie, die zich inzet voor leefbaarheid in New Yorkse wijken, heeft duizenden inwoners naar hun buurt gevraagd. In Queens zei 60 procent van de mensen ‘zeer tevreden’ te zijn over hun stadsdeel en slechts 6 procent zei ‘helemaal niet tevreden’ te zijn. Het minst gelukkig zijn de mensen in The Bronx, daar is namelijk 24 procent ‘zeer tevreden’ en 25 procent ‘helemaal niet tevreden’.

De New Yorkers geven aan dat hun buurt vooral ‘schoon en aantrekkelijk’ moet zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er goede sociale contacten zijn. Hoe zit het met de tevredenheid in de andere stadsdelen? In Brooklyn is 27 procent ‘zeer tevreden’ en is 19 procent ‘helemaal niet tevreden’. In Manhattan zijn die percentages respectievelijk 38 en 10 procent en voor Staten Island is dat 41 en 6 procent.

Van alle ondervraagden dacht overigens 85 procent van de New Yorkers dat hun buurt er de komende jaar op vooruit zou gaan. Daar moet dan wel bij worden opgemerkt dat meer dan de helft van de mensen in Manhattan, Brooklyn en The Bronx verwacht dat hun buurt te duur voor hen wordt om in te blijven wonen.

Lees ook:New Yorker heeft 80 keer per jaar seks
Lees ook:Huwelijken houden lang stand in New York
Lees ook:Meer dan helft New Yorkers is te dik
Lees ook:New York koos voor…Obama natuurlijk
Lees ook:Meer groente en fruit nodig in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.