Sorry complot-aanhangers, WTC7 stortte in door brand

Phillip Ritz (flickr)De hoeveelheid theorieën over wat er allemaal op 11 september 2001 in New York precies is gebeurd, is niet te tellen. Veel mensen geloven in een complot en herhaalde malen is geopperd dat de Twin Towers en de andere gebouwen niet instortten door de vliegtuigen, maar dat er explosieven bij zijn gebruikt. Met name het gebouw WTC 7 zou niet ineen zijn gestort door de effecten van de aanslagen, maar door vooraf geplaatste explosieven. Aldus complot-aanhangers. Een groep van 50 deskundigen van het National Institute of Standards and Technology zegt nu dat dat allemaal onzin is. Na drie jaar intensief onderzoek, zijn ze tot de conclusie gekomen dat WTC 7 door een hevige brand is ingestort. Einde discussie. Toch?

'De reden voor het instorten van WTC 7 is niet langer een mysterie', aldus een van de experts in de NY Post. 'Het gebouw stortte in door een hevige brand die werd gevoed door kantoorspullen. WTC 7 is niet ingestort door explosieven of brandende kerosine.' De brand kon blijven doorwoekeren, omdat de sprinklers niet werkten. Door het ineenstorten van de Twin Towers was de watertoevoer afgesneden.

Het team bestond uit explosievendeskundigen, metaalexperts en bouwtechnici. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat één dragende zuil -  tussen de 7de en 14de etage – het begaf en van daaruit het gebouw niet meer overeind kon bliven.  

Lees ook:Nieuw ontwerp voor 9/11 museum
Lees ook:‘Vergeet Freedom Tower, herbouw de Twin Towers’
Lees ook:Snuffelhond moet rokers betrappen bij Deutsche Bank
Lees ook:Kwart kindersterfte NYC gevolg van brand
Lees ook:Wolkenkrabber-simulator voor brandweer New York

3 reacties op “Sorry complot-aanhangers, WTC7 stortte in door brand

  1. Mitchell

    “Zij zijn tot de conclusie gekomen dat één dragende zuil – tussen de 7de en 14de etage – het begaf en van daaruit het gebouw niet meer overeind kon bliven”

    En dan stort het gebouw toch loodrecht naar beneden?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jasper

    Volgens Daniel Jowenko, de expert van Nederland op gebied van demolition, is het honderd procent zeker dat het gebouw werd neergehaald door explosieven.
    Ook zijn er op opnames de explosieven te horen, het geluid ervan heeft een eigen type geluid, een expert hoort meteen of het een detonator is of niet.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bliss

    Mooi, eindelijk wetenschappelijke ondersteuning.
    Osama, die heeft de antwoorden. Maar die willen ze niet vinden lijkt wel..
    DAT vind ik een interessantere complottheorie. Of het nou Al qaida of Al-CIAda was..lood om oud ijzer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.