Hotels in New York ‘kwetsbaar’ voor terreuraanval

foto: Piutus (flickr)

Meteen na de aanslagen in Mumbai, werden in New York de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Uiteraard rond belangrijke Indiase gebouwen, maar ook bij de (duurdere) hotels hield de NYPD een extra, zwaarbewapend, oogje in het zeil. De angst voor een herhaling van dat type aanvallen in de Big Apple, zit er wel een beetje in hier. Daarom ook heeft de NYPD gisteren een speciale bijeenkomst gehouden voor de veiligheidsdiensten van de New Yorkse hotels. De politie heeft, volgens het AP, gezegd dat hotels in de stad ‘kwetsbaar zijn voor een Mumbai-achtige terreuraanval’ en dat ze meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Bijvoorbeeld door beter te letten op mensen die rondhangen in de lobby en op de gangen, en op gasten die bijzonder lang in het hotel verblijven. De Mumbai-aanslagen zijn mogelijk gebaseerd op een verijdeld complot in 1993, toen onder meer het Waldorf=Astoria en het Plaza hotel doelwitten waren.

De NYPD heeft de hotels gezegd dat hun veiligheidspersoneel extra trainingen moet krijgen. Volgens een woordvoerder van het veiligheidscomité van de Hotel Association of New York City kunnen er maatregelen worden getroffen waar gasten en toeristen ‘misschien wel wat van merken, maar zonder dat ze er angstig van worden. Daar moeten we een goede middenweg in kunnen vinden’.

Blijkbaar is er qua beveiliging weinig gedaan met de ervaringen uit 1993. Toen, zo schrijft Bloomberg, bestond het Landmark-complot: een plan om hotels en tunnels in New York aan te vallen. De Amerikaanse autoriteiten konden acht Al-Qaeda leden arresteren, voordat het plan tot uitvoer werd gebracht.

Lees ook:Hotel Carter is wéér het smerigste in de VS
Lees ook:Terreurwaarschuwingen en nieuwe huiszoekingen in New York
Lees ook:Het smerigste hotel staat in New York
Lees ook:‘Standard Hotel in New York is openlucht-peepshow’
Lees ook:Four Seasons is New Yorks beste hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.