Schatzoeken in de haven van New York

Apmex.comAls ze ze allemaal boven water krijgen, hebben ze een kleine 10 miljoen dollar in handen. Reden genoeg dus voor het technologiebedrijf Aqua Survey om te zoeken naar 1400 zilverstaven die ergens bij Staten Island in het water moeten liggen. Het zilver is overboord geslagen in 1903, toen een schuit op weg was naar de smelterij van de familie Guggenheim in New Jersey. Aqua Survey zegt dat zij dit niet zien als schatzoeken. Ze zijn meer geïnteresseerd in het testen van hun opsporingstechnieken dan in het geld. Tuurlijk.

De boot die 104 jaar geleden z'n lading verloor, vervoerde 8000 zilverstaven, maar de meeste zijn snel weer teruggevonden. De staven die er nu nog liggen, variëren in geschatte waarde tussen 6.000 en 7.000 dollar. De 'buit' ligt in Arthur
Kill, een druk kanaal tussen Staten Island en New Jersey: 

NYGIS 

Aqua Survey heeft inmiddels ruim 270 plekken aangewezen die als vindplaatsen van het zilver in aanmerking komen. "Maar wat we gelokaliseerd hebben, kunnen net zo goed accu's zijn", aldus een woordvoerder. Volgens het bedrijf moet een federale rechter beslissen wie het zilver mag houden als het inderdaad boven water komt.

Lees ook:Bultrug op bezoek in New Yorkse haven
Lees ook:Iedereen wil een rif van NYC metrostellen
Lees ook:Staten Island wil af van kalkoenen
Lees ook:Bij New Yorkse ramp, vluchten over water
Lees ook:Laatste halte van deze metro: het rif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.