Grote veiling Marilyn-Monroe-foto’s bij Christie’s

foto: ho visto nina volare (flickr)

Fans van Marilyn Monroe moeten op 16 én 17 december in veilinghuis Christie’s in New York zijn, want dan gaan meer dan 100 foto’s van Norma Jeane Baker onder de hamer. Geschatte opbrengst van de collectie is tussen 800.000 en 1,1 miljoen dollar. Volgens Christie’s is het de grootste verzameling Monroe-foto’s ooit op een veiling aangeboden. Het duurste exemplaar is een foto van Richard Avedon uit 1957 waarop Marilyn te zien is in een zwarte jurk. De afbeelding brengt waarschijnlijk 35.000 dollar op.

De Marilyn-Monroe-foto’s zijn onderdeel van de zogeheten Constantiner-collectie. De New Yorkse verzamelaars Leon en Michaela Constantiner hebben ook nog 250 andere foto’s van beroemdheden in de aanbieding.
Christie’s verwacht kopers vanuit de hele wereld, aldus het AP. De collectie toont volgens het veilinghuis dan ook het hele leven van Monroe: van onbekend persoon tot icoon. De foto’s zijn gemaakt door topfotografen, waaronder Bert Stern die Monroe voor zijn lens kreeg een paar weken voor haar dood. Die sessie verscheen in 1962 in Vogue, toen Marilyn net overleden was. 59 foto’s van die sessie zijn ook te koop en moeten tussen de 100.000 en 150.000 dollar opbrengen.

Veel van de foto’s uit de collectie waren in 2004 in het Brooklyn Museum of Art te zien, in de tentoonstelling I Wanna Be Loved By You.

Lees ook:Bied mee op naaktfoto van 20-jarige Madonna
Lees ook:Ligt er een sextape van Marilyn in New York?
Lees ook:‘Nieuwe’ foto van naakte Monroe gevonden
Lees ook:Een van oudste New Yorkse foto’s te koop
Lees ook:New Yorker: Ik ben kind van JFK en Marilyn

Eén reactie op “Grote veiling Marilyn-Monroe-foto’s bij Christie’s

  1. Boris Myers

    You have to express more your opinion to attract more readers, because just a video or plain text without any personal approach is not that valuable. But it is just form my point of view

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.