Hoog bouwen in New York steeds gevaarlijker

Doug Letterman (flickr)Een paar dagen geleden viel nog een bouwvakker veertig verdiepingen naar beneden en overleed. Het is het meest recente ongeluk op grote hoogte en volgens de statistieken is het steeds gevaarlijker om in New York aan wolkenkrabbers te werken. Volgens de AP gaat het mis met bouwkranen, te krappe werkschema's en ontoereikende controles. De krant spreekt van een verdubbeling van het aantal werkongelukken op gebouwen hoger dan 15 verdiepingen. En vorig jaar waren er vijf doden te betreuren, tegenover één in 2006. Experts zeggen dat de risico's alleen maar toenemen, omdat er in New York steeds meer én hogere gebouwen worden neergezet. 

Uit de administratie van de New Yorkse Gebouwendienst blijkt dat twee jaar geleden 32 mensen gewond raakten op een wolkenkrabber en dat dat er vorig jaar 52 waren. Op dit moment wordt er op 200 plekken in New York aan hoogbouw gewerkt. Deskundigen vermoeden dat bouwvakkers worden opgejaagd om zo bonussen op te strijken én klagende buren tevreden te stellen. Ook wordt er zóveel gebouwd dat lang niet altijd volledig gecertificeerd personeel beschikbaar is. Met name in het geval van kraanbestuurders kan dat zeer riskante situaties opleveren.

Volgende week wil een aantal grote ondernemers bijeenkomen om te praten over manieren om bouwprojecten in New York veiliger te maken.  

Lees ook:Minder criminaliteit in metro New York
Lees ook:Aantal daklozen in New York fors gedaald
Lees ook:Brooklynse ligt twee jaar dood in huis
Lees ook:Steeds meer New Yorkers betrapt op zwartrijden
Lees ook:New York voor altijd in de steigers?

Eén reactie op “Hoog bouwen in New York steeds gevaarlijker

  1. eric

    haal gecertificeerde kraanmachinisten uit nederland zijn er echt wel die graag naar de V.S. willen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.