Gearresteerd voor stoepkrijten in Brooklyn

Bij mij in de straat is hij ooit begonnen en zijn werk duikt hier dan ook met grote regelmaat op. De ene keer zie ik een fiets getekend, dan weer een lantaarnpaal of
een brievenbus. Ellis Gallagher tekent met kleurig stoepkrijt de omtrek van
schaduwen na. Een simpel idee, maar erg leuk én
populair in de buurt. De krijt is na een dag al vervaagd en kansloos tegen een regenbui. Maar volgens de
politie is het net als graffiti en dus verboden. Gallagher is deze week tijdens het krijten in de boeien geslagen en heeft vervolgens een nacht in de cel doorgebracht. 

Pascal TheunissenPascal Theunissen

De arrestatie volgt op een ander 'krijtincident' een tijdje geleden. Een Brooklyns 6-jarig meisje dat een krijttekening op de stoep had gemaakt, kreeg een waarschuwing aan de broek: krijt weghalen of 300 dollar boete wegens graffiti betalen. Zou er in Brooklyn een heuse krijtpolitie bestaan?

Gallagher, aka Ellis G., is inmiddels vrij. Om onbekende reden is de aanklacht tegen hem ingetrokken. Hij vindt de arrestatie belachelijk: 'dit is stoepkrijt, geen graffiti. Wat willen ze dan doen? Alle kinderen arresteren?'. De kunstenaar vermoedt dat zijn arrestatie iets te maken heeft met het krijtende meisje, vertelt hij aan de Daily News. 'Mij is door de pers toen gevraagd naar mijn ervaring en ik zei nooit last te hebben gehad vanwege mijn stoeptekeningen.' Gallagher denkt dat de politie die 'onoplettendheid' wilde rechtzetten. De vader van het krijtende meisje heeft inmiddels gegrapt dat zij bezig is een fonds op te zetten voor juridische hulp aan alle stoepkrijters.

Lees ook:Boete voor stoepkrijten ‘belachelijk’
Lees ook:‘Heilige graal’ van graffiti ontdekt in New York
Lees ook:Postbus-adoptie in strijd tegen graffiti
Lees ook:Driejarig meisje bekeurd voor blaadjes plukken
Lees ook:Gearresteerd bij watergevecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.