Nieuw New Yorks speeldgoed: een vuilniswagen

PetroleumJelliffe (flickr)Ik schreef een tijdje geleden over de grote speelgoedbeurs die tot en met vandaag in New York wordt gehouden. De stad New York blijkt daar ook vertegenwoordigd te zijn met een nieuwe verzameling speelgoed. Jazeker, de stad maakt eigen speelgoed en verkoopt dat – vooral aan toeristen – via winkels en de website NYCShop.com.

Volgens het persbericht van de stad 'vertegenwoordigt het nieuwe speelgoed het beste dat New York te bieden heeft'. Dus denk je aan iets als brandweerwagens, een pratend Vrijheidsbeeld of een Times Square videogame. Maar nee, de nieuwste aanwinst is een speelgoed vuilniswagen en -container. Ok, dat is ook belangrijk in New York, maar of dat nou zo'n verkoophit wordt. 

De officiële naam van de nieuwe speelgoedset is Pullback 'N' Go New York Sanitation Set. Naar verwachting kun je het vanaf deze lente bestellen en gaat het 14.99 dollar kosten. Het vuilbedrijf van de stad noemt het speelgoed 'een eerbetoon aan een groep van de meest toegewijde en belangrijke werkers in New York'. Op de vakbeurs zijn nog 20 andere speelgoedproducten van de NYC-shop te zien. Welke dat zijn, noemt het persbericht niet, maar ze komen allemaal online beschikbaar.

Lees ook:Times Square draagt winter ten grave
Lees ook:Pittige prijzen voor nieuw sportmuseum
Lees ook:Yankees krijgen morgen ticker-tape parade
Lees ook:Een eigen appel voor de Big Apple?
Lees ook:Madoff heeft nu z’n eigen ‘hot sauce’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.