Toneelstuk op toiletten in Central Park

Openbare toiletten zijn meer dan een – te vaak ranzige – plek om je behoefte te doen. Ze kunnen ook best een podium zijn, aldus Ierse regisseur/schrijver Paul Walker. Zijn toneelstuk 'Ladies and Gents' wordt tot en met 29 maart opgevoerd in Central Park. Bij de wasbakken en urinoirs van de overdekte Bethesda Fountain Toilets om precies te zijn. Het publiek staat ín de openbare wc's om de acteurs aan het werk te zien. En ze betalen er ook nog 25 dollar voor.

Bekijk de trailer:

Het toneelstuk gaat over een politiek schandaal uit de jaren 50 in Dublin en is al eerder opgevoerd in Engeland en Ierland en heeft al prijzen gewonnen. Het is nu tijd voor New Yorkers om de toiletten te bezoeken. De voorstelling duurt 40 minuten en bestaat uit twee delen die tegelijkertijd worden opgevoerd. Het publiek is in twee groepen opgedeeld en wisselt na twintig minuten van plek. Per avond zijn er drie voorstellingen. Ladies and Gents is tot 29 maart te zien. 

De cast vertelt in AMNewYork dat het niet makkelijk is om op te treden in een toilet. Laat staan om daar te repeteren, want de acteurs kregen zelfs te maken met mensen die tijdens de repetitie binnenkwamen om te plassen. Ja, dáár zijn toiletten voor.

Lees ook:Toiletten keren terug op Times Square
Lees ook:In New York: elke halte Shakespeare
Lees ook:Kwartier op de pot voor 25 dollarcent
Lees ook:‘In the Heights’ beste Broadway-musical
Lees ook:Alle toiletten van het Mets stadion zijn tiptop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.