Muzikant vergeet peperdure Stradivarius in taxi

WikipediaJe zou verwachten dat muzikanten iets voorzichtiger zijn als ze een 285-jaar oude en 4 miljoen dollar kostende Stradivarius bij zich hebben. De bekende muzikant Philippe Quint slaagde er gisteren echter in zijn viool te vergeten in een taxi die hem in Manhattan had afgezet. Het instrument, volgens wnbc een Ex-Kiesewetter uit 1723, bracht zelfs de nacht door op de achterbank van de taxi. Als ik het juist heb, heeft Quint de Stradivarius in bruikleen via de Stradivarius Society in Chicago. Ja, dat is andere koek dan een paraplu of een jas vergeten.

Quint stapte in de nacht van zondag op maandag in Battery Park uit en vergat de Stradivarius. Zijn taxichauffeur reed naar New Jersey en parkeerde daar de wagen, niet wetende wat op de achterbank lag.

De chauffeur Mohamed Khalil reed maandagmorgen weer in zijn taxi, nog steeds onbewust van zijn peperdure lading. Quint wist ondertussen ook dat hij iets miste en belde – ongetwijfeld wat nerveus – met de Port Authority en de taxicentrale. Die stuurden een bericht naar alle wagens en Khalil keek ook in zijn auto toen hij op de luchthaven Newark stond. Toen Quint hoorde dat zijn Stradivarius terecht was, was hij snel op de luchthaven waar hij, volgens wnbc, op zijn knieën ging en een paar tranen liet.

Lees ook:Vergeetachtige violist speelt voor taxi’s
Lees ook:Muzikante vergeet dure altviool in taxi New York
Lees ook:FILMPJE: Taxi rijdt mensen op Times Square aan
Lees ook:New Yorkse taxi’s rijden voor ouderloze tweeling
Lees ook:Man 31 kilometer meegesleurd door onwetende bestuurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.