FILMPJE: Ziekenhuis laat vrouw op grond sterven

Deze valt toch echt in de categorie 'niet te geloven'. Personeel van het ziekenhuis Kings County Hospital in Brooklyn heeft niet ingegrepen toen een vrouw op de grond lag te sterven. Het is allemaal opgenomen door de beveiligingscamera en op de beelden is te zien dat niemand zich bekommert om de 49-jarige Esmin Green als zij op de grond zakt. Zij was op dat moment patiënte van de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Het gebeurde allemaal op 19 juni en ondertussen zijn twee beveiligingsagenten en vier andere werknemers van het ziekenhuis ontslagen. Kijk en huiver van deze onverschilligheid:

 

De vrouw zat volgens ziekenhuisgegevens al zo'n 24 uur in de Eerste Hulp wachtruimte van het ziekenhuis. Nadat ze van haar stoel afvalt, grijpen andere patiënten niet in en ook personeel vindt het blijkbaar niet nodig om meteen tot actie over te gaan.

Er is inmiddels een onderzoek gaande of Kings County zich schuldig heeft gemaakt aan verwaarlozing. Ook wordt gekeken of ze met hun administratie heeft gerommeld, omdat in de documenten staat dat het nog goed ging met Green, terwijl ze op de genoemde tijdstippen op de grond lag te sterven. Het ziekenhuis heeft al gezegd meer personeel aan te trekken en hun patiënten frequenter te controleren. Die belofte komt voor Esmin Green een paar weken te laat.  

Lees ook:New Yorkse psychiatrische afdeling ‘enorm gevaarlijk’
Lees ook:New York zwaait de paus uit
Lees ook:Kankerpatiëntjes ‘vliegen’ naar de Kerstman op de Noordpool
Lees ook:Arts redt New Yorkse gespiest door kledinghaak
Lees ook:New Yorker heeft seks met lijk 92-jarige

Eén reactie op “FILMPJE: Ziekenhuis laat vrouw op grond sterven

  1. Chris van Hattem

    {{Shaking my head in disbelieve}}
    Zo krijgen die klojo’s die zeggen dat ze in de US (onverzekerde) mensen gewoon laten sterven op straat nog gelijk ook.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.