Tweekoppige schildpad in Brooklyn ruziet met zichzelf

In Brooklyn woont een koppige schildpad. Een tweekoppige schildpad die het niet altijd met zichzelf eens is. Het naamloze dier is de bezienswaardigheid van de dierenwinkel Hamilton Dog House in Brooklyn. De eigenaar daarvan runt ook Sean Kensington's Animal Rescue, een dierenopvang die gespecialiseerd is in exotische dieren en de schildpad kreeg van een man uit Florida. Hij zei niet meer voor het dier te kunnen zorgen.

De NY Daily News deed navraag bij het New York Aquarium en die meldt dat tweekoppige schildpadden niet vaak voorkomen. Zeker niet omdat zulke mutaties meestal vlak na de geboorte overlijden. Maar deze lijkt nog heel wat jaren voor de boeg te hebben.

Dailynews.com
(klik foto voor een filmpje)

De NY Daily News roept lezers op om een naam voor de bijzondere schildpad te bedenken. Misschien leuk om daarbij rekening te houden met het ambivalente karakter van dit reptiel. Volgens de eigenaar ruziën beide koppen namelijk met elkaar als hij ze voert. En blijkbaar zijn ze het ook niet altijd eens over welke kant ze op moeten. Ja, als je goed kijkt zie je ook wel dat ze een beetje chagrijnig kijken…

De eigenaar weet niet of de twee hoofden ook eigen organen hebben. Hij laat binnenkort een röntgenfoto maken om er precies achter te komen wat zich onder het schild afspeelt.  

Lees ook:UPDATE: Tweekoppige schildpad gestolen
Lees ook:Boa constrictor verstoort Brooklynse verjaardag
Lees ook:Kies je favoriete New Yorkse krant
Lees ook:Restaurant gezocht voor Freedom Tower
Lees ook:Alle New Yorkers willen een voorpagina met Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.