Kantelen met die kaart van Manhattan

illustraties: panamap.com

Ken je deze al? Er is een plattegrond van Manhattan verkrijgbaar die je kunt kantelen. Natuurlijk kun je dat met élke kaart van de stad, maar in dit geval verschijnen op de kaart verschillende dingen, afhankelijk van de kantelhoek. Dus als je ‘m voor je houdt zie je de straten, kantel ‘m naar voren en je ziet de wijken, kantel ‘m naar achteren en je ziet het metrosysteem. Geen idee of dat nou echt handig is (het lijkt me dat je de kaart redelijk stil moet houden), maar het is wel weer wat anders dan de gewone plattegronden. Het product heet Panamap en wordt gemaakt door Urban Mapping. De techniek is verwerkt in kaarten van Manhattan en Chicago. Wil je er ook eentje hebben, dan kost je dat 19,95 dollar. 

De reissite NewYorkology heeft de Panamap editie Manhattan uitgeprobeerd en heeft een paar missers geconstateerd. Zo blijkt het overzicht van musea op de kaart niet volledig, en staat om onverklaarbare reden het Guggenheim in SoHo erop (dat in 2001 dicht ging). Daarnaast, zo meldt de site, wordt de Ellis Island Ferry gesitueerd bij Pier 25, maar dat is op de grens van Tribeca, terwijl de veerboot in de zuidelijkste punt van Manhattan te vinden is. Als dat inderdaad zo is, is dat niet heel erg, maar wel slordig van Urban Mapping. En, lijkt het je wat dat kantelen?

Lees ook:‘Heilige graal’ van graffiti ontdekt in New York
Lees ook:Ontdek New York, per kano of kayak
Lees ook:Zie de Manhattan Bridge ‘dansen’
Lees ook:Vind New Yorkse wc’s op Diaroogle
Lees ook:Hoognodig: een kaart met wc’s in Manhattan

Eén reactie op “Kantelen met die kaart van Manhattan

  1. sex toy

    Couldn’t be written any better than this. Glancing thru this post reminds me of my old room colleague! He continuously kept talking about this.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.