Vijf Nederlandse dagen in Big Apple

New York Historical Society (via Wikipedia)Iedereen weet wel dat 'wij' – de Nederlanders – als het ware de basis hebben gelegd voor New York met New Amsterdam. Sinds een paar jaar wordt die bijna 400 jaar oude band tussen Nederland en New York gevierd met de 5 Dutch Days. Het evenement is bedoeld om te tonen dat er voortdurende (culturele) invloed van Nederland op New York is. De stad mag dan niet meer van ons zijn, er is nog genoeg oranje om trots op te zijn. 

Dit jaar is alweer de derde editie en die vindt plaats van 14 november tot 18 november. In die week houden maar liefst 30 (culturele) instellingen voorstellingen in alle vijf New Yorkse stadsdelen.

Bezoekers van de 5 Dutch Days kunnen rekenen op zang, dans, film, kunstexposities, rondleidingen door de stad en lezingen. Alles is eigenlijk een uitgebreid vieren van de Dutch-American Heritage Day (16 november). Dit jaar doen onder meer bekende namen als de Metropolitan Museum of Art, de Brooklyn Museum en het Museum of Arts and Design mee. Het evenement is niet alleen leuk voor mensen die een band hebben met Nederland, maar is er ook op gericht om New Yorkers te wijzen op hun Nederlandse geschiedenis en de blijvende invloed van 'den 'Ollanders' op The Big Apple.

Lees ook:A’dam schenkt NY geld voor opknappen doek Stuyvesant
Lees ook:Beste touwtjesspringers strijden in Harlem
Lees ook:De hele wereld komt touwtjespringen in Harlem
Lees ook:50.000 ‘Nederlandse’ tulpen voor Central Park
Lees ook:Italianen openen nieuw museum in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.