BMX recordsprong in Central Park

Voor alle BMX-fans en iedereen die wel van een beetje spectaculaire actie houdt; wees op 12 juni in het Central Park. Dan gaat Kevin Robinson namelijk proberen een nieuw wereldrecord te vestigen. Don't try this at home, zouden ze hier zeggen. Pro BMX'er Robinson hoopt de hoogste sprong ooit te maken, vanaf een nieuwe half-pipe – de Super  Quarter Pipe – die hem eerst dik 18 meter laat afdalen en dan ruim 8 meter afzet omhoog geeft. Hij moet dan een sprong van zo'n zes verdiepingen hoog maken. Nou, dat is in New York makkelijk te meten.

Zie hier de man in actie:

De werelrecordpoging maakt deel uit van de Red Bull Experiment waarbij het drankmerk samenwerkt met topatleten om indrukwekkende records te vestigen. Om het allemaal spectaculair te houden, worden bijzondere elementen ingebracht, zoals dit keer een geheel nieuwe 'ramp'.

Het huidige record van een verticale sprong staat op naam van Mat Hoffman, een zeer beroemde BMX'er. Hij noteerde in 2004 een afstand van zo'n 15,5 meter vanaf de grond. Dat was een afzet van 7 meter en de rest was 'in de lucht'. Vier jaar lang staat dat record al en Robinson zegt dat met zijn fiets te verbeteren. Hij heeft een afzet van 8,2 meter en hoopt die afstand ook nog een keer te springen. Dus zou zijn verticale uitkomen op 16,4 meter.

Het gebeurt allemaal op donderdag 12 juni, vanaf 19 uur op de Dead Bend Road in het Central Park. De daaropvolgende zaterdag komen nog meer BMX-rijders naar het park om mee te doen aan de Kevin Robinson Innovational, een wedstrijd op de nieuwe grote baan. 

Lees ook:David Blaine blijft dagenlang wakker in Big Apple
Lees ook:Vrouw overleeft sprong van Brooklyn Bridge
Lees ook:Ren in je onderbroek door Central Park
Lees ook:New Yorkers niet enthousiast over David Blaine
Lees ook:Wereldrecordpoging pompoenlantaarns in NY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.