New York een week lang vol wetenschap

Bien Stephenson (flickr)New York speelt een belangrijke rol op het gebied van de handel, mode, theater, architectuur. Volgens sommigen moet 'wetenschap' ook aan dat rijtje worden toegevoegd en daarom is het World Science Festival in het leven geroepen dat morgen van start gaat en tot en met 1 juni duurt. Een week lang bepalen wetenschappers waarover wordt gesproken in Manhattan. Zoals de vraag of we ooit een robot als vriend hebben, parallelle werelden of de zoektocht naar creativiteit in de hersenen. 

Het festival is verspreid over de hele stad, maar het epicentrum is de New York University. Daar kun je op 31 mei ook terecht voor een straatfestival waar iedereen gratis kan genieten van wetenschap.  

Ondanks dat de organisatie zegt dat het om echte wetenschap gaat en
niet alleen de 'leuke' dingen, is het allesbehalve saai. Want onder
meer is er een kijkje in de Disney-keuken. Hoe passen zij wetenschap toe bij het creëren van hun attracties en films? En er is een optreden van Arthur Benjamin die magie en wiskunde combineert. Of je kijkt naar de Bourne Identity om de film vervolgens met een neuroloog te evalueren. Een volledig overzicht vind je hier. Het is de bedoeling dat het World Science Festival jaarlijks terugkeert in de Big Apple.

Lees ook:Disney-winkel op 5th Avenue gaat dicht
Lees ook:Accordeon centraal in New York
Lees ook:Japanner beste jojo-er in New York
Lees ook:FILMPJE: Een tripje met de Staten Island Ferry
Lees ook:Gratis wi-fi, nu ook op Times Square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.