Empire State bontgekleurd voor Olympische Spelen

MsAnthea (flickr)De Olympische Spelen worden misschien wel de drukste dagen voor het Empire State Building. Tot en met 24 augustus gaat de beroemde wolkenkrabber álle vlaggen van de deelnemende landen op haar buitenzijde tonen. Dat zijn 66 landen. Het wordt een bonte boel dus op het hoogste gebouw van New York. Donderdag waren de kleuren van de VS (uiteraard) en China te zien en gisteren waren Frankrijk, Engeland, India en Portugal aan de beurt. Vanavond kun je de kleuren van Tsjechië, Rusland, Italië en Nigeria zien. Nederland is op 12 augustus op het ESB te zien – aan de noordzijde – en moet dan de spotlights delen met Nieuw-Zeeland, Roemenië en Brazilië. Voor de Belgische lezers: jullie verlichten de stad op 20 augustus. HIER is de volledige lijst met de geplande kleurencombinaties.

Elke avond zijn er vier landen te zien; op elke zijde één. Behalve dus op de eerste dag en ook de slotdag is anders. Dan zijn alle zijdes in de Amerikaanse kleuren. De NY Times schrijft dat het wijzigen van één kleur op Empire State zes electriciëns zes uur kost. Een aardige klus. Daarom hebben ze bij de wolkenkrabber gepuzzeld welke vlaggen overeenkomsten vertonen zodat ze niet élke dag élke kleur hoeven te veranderen.

Helaas betekent dat voor Nederland dat ze tussen Kroatië (11 augustus) en Cuba (13 augustus) zit. Er verandert dus drie dagen lang niets aan die zijde en dat Nederland aan de beurt is, weet je alleen omdat dat in het schema staat. Maar ja, het is wel rood-wit-blauw op het Empire State Building. 

Lees ook:Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen
Lees ook:Empire State Building krijgt groene renovatie
Lees ook:Empire State Building viert kerst én chanoeka
Lees ook:Empire State paars, roze en wit voor Mariah
Lees ook:Empire State kleurt rood (geel), uit schaamte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.