New York houdt stipt CO2-voetafdruk bij

SideLong (flickr)Wat stoot een stad als New York nou eigenlijk uit aan gassen en wat doet ze allemaal dat schadelijk is voor het milieu? Niemand die het precies weet en daar wil het Carbon Disclosure Project verandering in brengen. Ze heeft de stad New York en 30 andere grote Amerikaanse plaatsen, bereid gevonden om precies bij te houden wat haar 'carbon footprint', oftewel CO2-voetafdruk is. Het doel is om inzicht te krijgen in hoe vervuilend Amerikaanse steden zijn en om van elkaar te leren welke milieumaatregelen wel en niet werken.

De deelnemende steden moeten vooral exact in kaart brengen hoe milieuvriendelijk ze zelf bezig zijn. Dus, hoe zit het met de brandweer, politie, vuildienst. Daarnaast moeten ze een schatting maken voor de rest van de stad, dus het verkeer en bedrijven. Tot en met oktober wordt de data verzameld en in januari moeten de resultaten bekend zijn. Volgens het Carbon Disclosure Project zijn steden verantwoordelijk voor 70 procent van alle CO2-emissies. 'En als je dat niet meet, kun je het niet beheren', aldus een CDP-directeur.

De New Yorkse burgemeester Bloomberg zei dat zijn stad meedoet 'omdat samenwerking belangrijk is in de strijd tegen klimaatsverandering.'

Lees ook:New York zeer veilige stad
Lees ook:New York, op een na duurste vakantiebestemming
Lees ook:Manhattan belt het liefst met Londen
Lees ook:Jouw polaroidfoto op Times Square
Lees ook:New York is filestad nummer…twee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.