Veelvraat helpt New Yorkse voedselbank

Als er iemand geen tekort heeft aan voedsel, dan is het wel professionele veelvraat Takeru Kobayashi. Toch was hij vanmorgen in Manhattan om aandacht te vragen voor de voedselbank Food Bank For New York City. En dat gebeurde door zoveel mogelijk vruchtencake te eten. Hoe anders? Kobayashi zei eropuit te zijn om het wereldrecord te breken. En dat staat op zo’n 2,2 kilo binnen 10 minuten. Een record dat Sonya Thomas in 2001 vestigde. Ik schrijf ‘staat’, omdat de Japanner z’n poging zag mislukken. Hij at net iets minder en zei na afloop dat het kwam door ‘de dichtheid van de cake’.

Als je de beelden bekijkt vanuit Gabriella’s Restaurant van vanmorgen, heeft Kobayashi weinig moeite met zoveel cake. Het is raar om ‘m zo te zien eten met het shirt ‘Fight Hunger’:

Het evenement werd gehouden door de Major League Eating dat door dit soort shows geld bijeen probeert te krijgen voor de Food Bank. Dit leverde bijvoorbeeld een paar duizend dollar op. De New Yorkse voedselbank heeft het momenteel druk, maar moet het doen met minder geld en minder voedsel.

Lees ook:Voedseltekort in de voedselbank
Lees ook:Half New York heeft amper geld voor boodschappen
Lees ook:Dat ‘can’ allemaal in New York
Lees ook:TD Bank populair onder New Yorkse bankrovers
Lees ook:Dons vliegt door Wall Street

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.