New Yorker wéér ultieme luie tv-kijker

foto: Aaron Escobar (flickr)

De New Yorker Stan Friedman is goed in niets doen. Zo goed zelfs dat hij er prijzen mee wint. Friedman is namelijk voor de tweede opeenvolgende keer tot winnaar uitgeroepen van de Ultimate Couch Potato Competition. Een wedstrijdje waarbij het erom gaat dat je zo lang mogelijk in een stoel zit en tv kijkt. Dat is het. Misschien denk ik er te makkelijk over, want deelnemers krijgen maar één toiletpauze per acht uur en mogen natuurlijk niet in slaap dommelen. Ook hebben ze geen invloed op wat er op de buis verschijnt; ze moeten elk sportprogramma kijken dat op de tientallen schermen wordt uitgezonden.

Friedman hield het 18 uur, 48 minuten en 17 seconden uit. Veel minder dan vorig jaar, maar genoeg om de competitie te verslaan en een prijzenpakket ter waarde van 5.000 dollar mee naar huis te nemen.

De wedstrijd is een actie van sportzender ESPN en begon op 1 januari om 11 uur plaatselijke tijd. In de ESPN-studio in New York waren voor 4 deelnemers grote leren stoelen neergezet voor een muur met tv-schermen. De opdracht was simpel: wakker blijven en tv-kijken. De 47-jarige Friedman was dus de beste en won een gratis treinretourtje, geldig door heel de VS, geschenkbonnen en natuurlijk een luie stoel en een enorme tv. Het was de tweede editie van de Couch Potato Competition.

Lees ook:New Yorkers strijden voor ‘meest luie tv-kijker’
Lees ook:Het EK volgen in de Big Apple
Lees ook:Ren 1567 trappen op, naar het dak van New York
Lees ook:New Yorkse restaurants, kies voor kraanwater!
Lees ook:Wees behulpzaam, krijg gratis koffie in NYC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.