Halve Maen en Onrust in haven New York

Bijna vierhonderd jaar nadat Henry Hudson de huidige New Yorkse haven ‘ontdekte’, was zijn schip de Halve Maen er gisteren weer te bewonderen. Ok, het was een replica die langs het Vrijheidsbeeld zeilde, maar het moet toch een erg fraaie aanblik zijn geweest. Als je het gemist hebt, krijg je een herkansing. Want de tocht van de Halve Maen was een opwarmertje voor de zeiltocht met historische schepen die vandaag plaatsvindt. De Halve Maen voert de vloot met naar verwachting 300 (!) schepen aan die – net als Hudson vier eeuwen geleden – richting Albany vaart. Ook aanwezig is een replica van de Onrust. Dat was de eerste boot die in New York is gemaakt. Door de Nederlander Adriaen Block.

Uiteraard staat het nautische spektakel in het teken van de Hudson400-viering. Als je tijd hebt, moet je zeker gaan kijken. De vloot vertrekt vanaf 09.00 uur ‘s morgens bij het Vrijheidsbeeld. Hier alvast wat beelden van de 20 jaar oude Halve Maen in actie:

Lees ook:Een dagje varen, achter de Halve Maen aan
Lees ook:WA en Máxima maken Lower Manhattan íets Hollandser (2)
Lees ook:Expositie over Hudsons reis in New York
Lees ook:Willem-Alexander en Máxima openen feestweek NY400
Lees ook:Majestueuze cruiseschepen bij Vrijheidsbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.