Korter wachten op boot naar Vrijheidsbeeld

Oquendo (flickr)Eerst zien en dan geloven natuurlijk, maar toeristen hoeven binnenkort minder lang te wachten op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld. Aan boord kunnen ze organisch eten krijgen en de vloot wordt uitgerust met minder vervuilende motoren en multimedia presentaties. Allemaal beloftes van de nieuwe eigenaar van de veerdienst, Statue Cruises LLC, die gisteren de boel heeft overgenomen. Voorlopig worden de bestaande boten gebruikt, maar misschien komen er binnenkort modernere exemplaren naar New York. Mijn ervaring is vooral dat ze zo slecht zijn in het rustig aanleggen, ben benieuwd of dat ook verbetert.

 

Statue Cruises denkt de wachttijden te kunnen verkorten door toeristen via hun website tickets te laten reserveren. Ook kun je online toegangskaartjes kopen en ze dan thuis al uitprinten. De veerboten vertrekken vanuit Manhattan (Clinton Castle, net als nu) en New Jersey. Kaartjes zijn 50 cent duurder geworden en kosten nu 12 dollar voor volwassenen en 5 dollar voor kinderen.

De oude eigenaar was Circle Line die de verbinding tussen Manhattan en
Liberty Island/Ellis Island ruim vijftig jaar heeft verzorgd. Het kreeg de laatste tijd kritiek vanwege het dalend aantal bezoekers en de staat van de vloot. Het bedrijf heeft nog steeds een groot aanbod aan cruises rond Manhattan. In juli verloor Circle Line z'n contract in een bieding waaraan vijf bedrijf deelnamen. De keuze viel op Statue Cruises, die in San Francisco ook de veerdienst naar Alcatraz verzorgt. Het contract geldt voor 10 jaar. 

Lees ook:‘Vrijheidsbeeld mist bezoekers door lange wachtrijen’
Lees ook:Meer haltes voor watertaxi New York
Lees ook:Nieuwe veerdienst Brooklyn-Governors Island
Lees ook:Staten Island als toeristische hotspot?
Lees ook:Meer gekkigheid: New Yorkse rondvaart voor $50.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.