Gaat de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open?

Zou het dan toch gebeuren? Als het zo is, dan ga ik er zeker heen. Ik heb het over de kroon van het Vrijheidsbeeld. Die wordt namelijk misschien weer opengesteld voor het publiek. En dat terwijl ik tien maanden geleden nog schreef dat de kroon verboden gebied zou blijven. Maar de National Park Service – de beheerder van het beeld – heeft onlangs architecten en bouwkundigen uitgenodigd om te onderzoeken wat er aan Lady Liberty moet gebeuren zodat haar kroon weer bereikbaar wordt. Spannend, al zegt de Park Service tegen de NY Daily News dat het onderzoek geen garanties biedt. Nou, ik wil daar gewoon wel graag kijken en ik denk velen met mij.

Lees ook: Kroon Vrijheidsbeeld blijft dicht 

De kroon ging in 2001 dicht, meteen na de aanslagen van 11 september. Het hele Vrijheidsbeeld was een tijdlang verboden gebied voor toeristen. Iedereen mocht in 2004 weer naar Liberty Island en het beeld komen, maar de kroon bleef dicht. De officials zeiden toen dat de dunne wenteltrap die naar het hoogste punt leidt, nooit bedoeld was voor massaal bezoek en dat het onder meer brandgevaarlijk was.

Tegenstanders – waaronder politici – hebben dat altijd een raar besluit gevonden. Ze denken ook dat Liberty Island inkomsten misloopt als mensen niet tot in de kroon mogen.

De Park Service komt nu tegemoet aan die kritiek, al zegt ze niet te garanderen dat de wenteltrap opengaat. Ze zegt dat veiligheid voorop staat.

Lees ook:Vrijheidsbeeld slecht beveiligd
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld blijft dicht
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld gaat open voor publiek
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld open op 4th of July
Lees ook:‘Obama’s keuzes goed voor Vrijheidsbeeld’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.