Symbolische hoogte Freedom Tower in gevaar

 

gniliep (flickr)De Freedom Tower, het gebouw dat op de plek van de Twin Towers in New York komt te staan, heeft behalve z'n uiterlijk nog een opvallend kenmerk: een hoogte van 1776 voet (541 meter). Dat is gemeten vanaf de grond tot aan de punt van de antenne. Uiteraard verwijst 1776 naar het jaar waarin Amerika de  Onafhankelijkheidsverklaring tekende. Maar die hoogte zou wel eens in gevaar kunnen zijn, beredeneert de New York Sun, omdat er misschien geen behoefte is aan die grote antenne op het dak. De NY Sun schrijft dat de antenne is bedacht voor communicatietechniek die achterhaald is als de Freedom Tower af is (2012). En waarom zou je zo'n dure spits erop zetten als niemand 'm gebruikt?

De geplande antenne op de Freedom Tower is 408 voet (124 meter) groot en biedt plek aan een zendmast. De gebruikers van de zendmast, de Metropolitan Television Alliance, betalen mee aan de bouw van de antenne. Geschat kostenplaatje: 20 miljoen dollar om te bouwen en dan 10 miljoen dollar per jaar om te huren. Maar ja, die gebruikers hebben volgens de Sun nu een nieuwe techniek op het oog, waarbij niet één grote, maar verschillende kleine antennes worden gebruikt. Het lijkt me, gezien de historische plek én de symboliek, erg onwaarschijnlijk dat er wordt afgeweken van de 1776 voet. Mocht dat echter toch gebeuren, dan is de Freedom Tower met 1368 voet (417 meter) desondanks het grootste gebouw van New York. En waarschijnlijk ook het grootste kantoor-gebouw ter wereld.

Lees ook:Chinezen eerste huurders Freedom Tower?
Lees ook:Virtueel uitzicht vanaf Freedom Tower
Lees ook:Yea or Nay: Freedom Tower mag 1 WTC heten
Lees ook:Freedom Tower heeft z’n eerste huurder, uit China
Lees ook:Enorme wolkenkrabber nabij Ground Zero

Eén reactie op “Symbolische hoogte Freedom Tower in gevaar

  1. Alexander

    Ik hoop dat de Freedom Tower niet wordt vernietigd door Al-Qaida, want de toren is heel belangrijk voor de Verenige Staten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.