New Yorkers kunnen niet wachten op hun post

loushrugged (flickr)New Yorkers staan bekend als gehaast volkje en blijkbaar is dat ook waar als het aankomt op hun post. De NY Times meldt dat de postbodes in New York last hebben van mensen die de brieven en kaarten bijna uit hun handen grissen. Het is zo vervelend geworden, dat de Postal Service New York kaartjes heeft verstuurd naar bewoners waarop ze vraagt wat geduld te hebben. 'De post vroegtijdig pakken is een risico en kan lijken op identiteitsdiefstal'. 

Veel appartementen in New York hebben een kast met brievenbussen. De postbodes hebben sleutels waarmee ze het voorpaneel kunnen wegklappen, zodat alle postvakjes tegelijkertijd open zijn. En terwijl ze de enveloppen en kaarten staan te verdelen, blijken de huisbewoners hun post te graaien. Ze komen echt in groepjes aan als de postbode in het gebouw is. Eigenlijk moeten ze even een minuutje wachten totdat het voorpaneel dicht is, maar dat is blijkbaar te veel moeite. 'Vooral op de eerste dagen van de maand, als het loon er is, is het erg', klagen de postbodes in de NY Times.

Graaiende, ongeduldige New Yorkers zijn lastig voor de postbodes, maar er is ook een heus risico: kwaadwillenden kunnen post van anderen pikken. En zo hun identiteit stelen; een groot probleem in de Verenigde Staten.  

Lees ook:‘Irak oorlog is voorbij’, meldt nep NY Times
Lees ook:Wandelend door New York zie ik…lege etalages
Lees ook:NYPD onderzoekt ‘bomdreiging’ Financial District
Lees ook:Yea or Nay: Moet New York Post z’n cartoonist ontslaan?
Lees ook:Nep NY-Post waarschuwt voor milieurampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.