Minder schokkend nieuws uit New York

Photocapy (flickr)Al eerder schreef ik dat het eigenlijk te gek voor woorden is dat je in New York moet oppassen voor lantaarnpalen en putdeksels. Ze kunnen namelijk onder stroom staan. Het is een bekend en vervelend verschijnsel in de stad. Het energiebedrijf Con Ed zegt nu dat deze zogeheten zwerfstroom steeds minder vaak voorkomt. In 2006 noteerde het bedrijf 378 elektrische schokken (mens en dier) en vorig jaar was dat aantal gedaald naar 295. Con Ed heeft 100 miljoen dollar geïnvesteerd om New York minder schokkend te maken.

Lees ook: New York schokkend voor honden

 

Eigenlijk is Con Ed in 2004 echt begonnen met het 'jagen' op zwerfstroom. Directe aanleiding was het overlijden van een 30-jarige vrouw in Manhattan, zo schrijft de NY Post. De vrouw werd geëlektrocuteerd door een Con Ed-kast die onder stroom stond.

Sinds 2004 is het aantal ongelukken met stroom met 49 procent gedaald. Con Ed heeft vijftien meetvoertuigen door de stad rijden die op zoek gaan naar stroomlekken. Ook worden jaarlijks 730.000 objecten op de openbare weg in New York handmatig gecontroleerd.

Lees ook:New York schokkend voor honden
Lees ook:New York minder moorddadig
Lees ook:Minder moorden in New York
Lees ook:Het mysterie van verdwijnend New Yorks afval
Lees ook:Minder criminaliteit in metro New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.