Nieuw op het menu in New York: calorieën

fluzo (flickr)Weet wat je eet. Grote fastfoodketens in New York zijn binnenkort verplicht op hun menukaart te zetten hoeveel calorieën er in die hamburger, milkshake, gefrituurde kip en frietjes zitten. De Board of Health van New York heeft daartoe gisteren besloten.

Vanaf 31 maart moeten alle restaurants met 15 of meer vestigingen in de stad New York, de calorie-aantallen op hun menu's zetten.  

Lees ook: Calorieën hoeven niet op de menukaart 

Al eerder was geprobeerd restaurants via een maatregel te verplichten meer informatie over hun voeding openbaar te maken, maar de rechter veegde dat van tafel. De stad had namelijk alleen een regel opgesteld voor restaurants die al op een of andere manier hun calorieën kenbaar maakten. New York wilde dat dat verplicht op de menukaart gebeurde. Met als gevolg dat ze de restaurants over het hoofd zag die helemaal níets over hun eten vertelden. En dat kon volgens de rechter niet.

Daarom geldt de nieuwe regel voor álle restaurants. New York hoopt met haar nieuwe maatregel de strijd aan te gaan met overgewicht; een groot probleem in de stad.   

Lees ook:Calorieën hoeven niet op de menukaart
Lees ook:Wie geen calorieën vermeldt, gaat op de bon
Lees ook:New York voert calorieënstrijd in de metro
Lees ook:Hoe schoon is dat New Yorkse restaurant?
Lees ook:Vermelden calorieën lijkt weinig te helpen in NYC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.