NYPD grijpt naar de taser

US Military (via wikipedia)'Don't tase me, bro'. Een uitspraak die je misschien binnenkort ook in New York vaker hoort. Want de NYPD breidt haar arsenaal uit met tasers. Klinkt vreemd misschien, want je zou denken dat zo'n beroemd politiekorps alles al heeft. Nou heeft ze ook wel tasers, maar die worden zelden gebruikt. De New Yorkse agenten die nu een stroomstootwapen hebben, leggen 'm vaak in de achterbak omdat het ding een beetje groot is. Maar nu zijn er nieuwere, kleinere exemplaren die aan de wapenriem passen. En dus rust de NYPD vanaf woensdag duizenden agenten uit met een nieuwe taser.

Sinds 1984 maken tasers deel uit van de NYPD-uitrusting, maar tijdens patrouille blijven ze meestal in de auto, aldus WCBSTV. Gezien de hoeveelheid spullen die een New Yorkse agent standaard al draagt, werd de relatief grote taser als lastig gezien. Met het nieuwe model is dat anders en dus gaan 3500 geüniformeerde agenten de taser aan hun riem dragen. Aan de andere kant dan hun dienstwapen, om verwarring in stress-situaties te voorkomen. Ja, je wilt geen vuurgevecht aangaan met een stroomstoot. 

De NYPD betaalt 500 dollar per stungun. Ze zegt dat de nieuwe wapens vooral handig zijn als agenten moeten omgaan met onhandelbare personen die met mentale problemen kampen. Jaarlijks heeft de New Yorkse politie met maar liefst 80.000 van dat soort gevallen te maken.

Lees ook:FILMPJE: NYPD tasert naakte man met fatale gevolgen
Lees ook:NYPD’ers op cursus na fataal taser-incident
Lees ook:‘NYPD met camera’s op hun pistolen’
Lees ook:Rijles voor de NYPD
Lees ook:NYPD schiet vaker, maar doodt minder mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.