Dunkin’ Donuts domineert New York

xurde (flickr)Ik schreef al eerder dat New Yorkers klagen over wéér een Starbucks in de straat, of de zoveelste McDonald's om de hoek. En dat kan ik best begrijpen, want deze stad moet toch meer zijn dan één grote verzameling van winkelketens. Maar hoe erg is het eigenlijk en welke keten heeft nou de meeste vestigingen in de Big Apple? Nou, ongeveer 32 ketens hebben meer dan 50 zaken in de stad en meer dan twaalf hebben er 10 of meer. En koploper blijkt Dunkin' Donuts te zijn, die je op maar liefst 341 plekken in de Big Apple kunt vinden. Dat zijn heel wat donuts.

De tweede plek is voor Subway met 335 vestigingen en derde is McDonald's met 248 winkels in New York. Ik vind McDonald's al laag staan en ben ook verbaasd dat Starbucks niet verder komt dan een vierde plek (235 vestigingen)

Lees ook: Hoe New York haar ziel verliest

De inventarisatie van winkelketens in New York is gedaan door het Center for an Urban Future. Deze denktank in Manhattan is bezig met een project dat 'New York by the numbers' heet, waarbij ze elke maand met nieuwe cijfers over de Big Apple komt die de economie beïnvloeden.

Deze lijst is de eerste publicatie. Het Center for an Urban Future heeft gekeken naar de 150 grootste winkelketens in de VS. De eerste non-food zaak komt op de vijfde plaats. Duane Reade (een apotheek/drogisterij) heeft 216 zaken in New York. Bijna alle ketens zijn het sterkst vertegenwoordigd in Manhattan. Maar er zijn ook uitzonderingen, zoals Burger King die meer vestigingen in Brooklyn en Queens heeft. Kijk HIER (pfd) voor de volledige lijst. 

Lees ook:De grootste winkelketen in New York is…
Lees ook:Middenklasse verlaat te duur New York
Lees ook:Het vonnis: 10 Starbucks zaken in NYC dicht
Lees ook:NYC ontsnapt (nog) aan massa-sluiting Starbucks
Lees ook:Hotel Carter is wéér het smerigste in de VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.