5th Avenue twee-na-duurste woonstraat

mia marjatta (flickr)Het mag dan misschien niet zo best gaan met de New Yorkse huizenmarkt, toch blijven sommige adressen ver, ver buiten het bereik van de gewone mens. Wat dacht je van 5th Avenue? Deze wereldberoemde straat in Manhattan blijkt de twee-na-duurste plek om te wonen te zijn ter wereld. Ze moet alleen een straat in Monaco en eentje in Hong Kong voor zich dulden. Natuurlijk, op zo'n lange straat zullen er ook iets betaalbaardere woningen zijn. Maar voor de aanschaf van de duurdere appartementen op 5th Avenue moet je  zo'n 80.000 dollar per vierkante meter neertellen. Denk daarbij aan de Upper East Side. Dan krijg je er wel een park, een paar leuke winkels en musea in de buurt bij.

Lees ook: 5th Avenue duurste winkelplek VS 

Fifth Avenue bezet de derde plek in de lijst '10 most expensive residential streets in the world', van Barclay's Wealth Bulletin. Eigenlijk valt het nog wel mee (ahum) met de prijzen hier in New York, want op Avenue Princess Grace in Monaco betaal je voor de betere woning 190.000 dollar per vierkante meter. Dat is dan ook de duurste woonstraat ter wereld en die biedt blijkbaar uitzicht over de oceaan. Nummer 2 – Severn Road in Hong Kong – is met 120.000 dollar per vierkante meter ook niet goedkoop.

New York laat op Barclay's lijst nog net Kensington Palace Gardens in Londen achter zich, waar huizen gemiddeld voor 77.000 dollar per vierkante meter van de hand gaan.  

 

Lees ook:5th Avenue in New York, héél betaalbaar
Lees ook:5th Avenue duurste winkelplek VS
Lees ook:Huren in New York voor $200.000 per maand
Lees ook:Grootste Gucci ter wereld opent op Fifth Avenue
Lees ook:Ook Tommy Hilfiger vestigt zich op 5th Avenue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.