Ongekend veel New Yorkse families op straat

Valerie Everett (flickr)Het zijn geen goede tijden voor de armeren in New York. In de maand september klopten niet minder dan 1446 nieuwe gezinnen aan bij daklozencentra in de Big Apple. Dat is het hoogste aantal ooit. Naar schatting 9300 families verblijven momenteel in een opvang; in totaal zijn dat meer dan 28.000 New Yorkers (!).

De nieuwste cijfers zijn afkomstig van de Coaliton for the Homeless. Die laat – uiteraard – meteen weten het niet eens te zijn met de onlangs voorgestelde kortingen voor opvangcentra. 'Als de recessie aanhoudt, moet de stad New York de dak- en thuislozen meer hulp bieden, niet minder'. 

De Coalition for the Homeless houdt sinds 25 jaar bij hoeveel mensen naar de opvangcentra komen. De laatste drie maanden 'worden alle records gebroken'.

Volgens de NY Times is het niet volledig duidelijk of de toestroom van familie helemaal te wijten is aan de slechte economische situatie. De meesten geven namelijk bij aankomst aan dat 'huiselijk geweld' de belangrijkste reden is dat ze op straat zijn beland. Op de tweede plaats komt huisuitzetting. Volgens de stad kan ze de extra hulpgevallen goed aan en 'hoeft niemand op een bank in het park te slapen'.  

Lees ook:Phoenix aangeklaagd voor dood geboeide New Yorkse
Lees ook:Aantal daklozen in New York fors gedaald
Lees ook:Zwervers moeten weg uit Staten Island Ferry Terminal
Lees ook:TD Bank populair onder New Yorkse bankrovers
Lees ook:Voedseltekort in de voedselbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.