Coney Island raket keert terug…op Coney Island

foto: Pascal Theunissen

Coney Island heeft een paar herkenbare plekken: de parachute-toren, de achtbaan Cyclone, Nathan’s hotdogrestaurant en de raket die boven een eetstalletje langs de boardwalk te vinden was. Ja was, want de raket is een paar weken geleden weggehaald. Uiteraard leverde dat verontwaardige reacties op, met name van mensen die het niet eens zijn met de nieuwbouwplannen voor het gebied. Maar gisteren heeft de stad New York bekendgemaakt dat de raket terugkeert in z’n volle glorie en zelfs een ‘centrale plek’ gaat innemen in het vernieuwde amusementspark. De stad was de symboliek van de raket ook niet ontgaan. 

‘Coney Island is de speeltuin van de mensen en de Astroland-raket is het symbool van het avontuur, de ontdekking en de pret die New Yorkers hier jarenlang naar toe brachten. En nu we aan een nog betere  toekomst voor het amusementsdistrict van Coney Island werken, willen we haar verleden behouden en benadrukken’, citeert de NY Times de New Yorkse directeur van economische zaken. ‘Ik ben dus blij te kunnen melden dat de raket nog generaties lang onderdeel blijft van Coney Island’. Het moet dus ergens tussen de hotels, restaurants en appartementen komen te staan.

Ooit begon de raket als heuse attractie. Je kon er inzitten – met 26 man tegelijk – en dan werd er drie minuten lang gedaan alsof er een lift-off was, inclusief filmpje. Tot voor kort deed het dienst als reclamebord voor Astroland. De raket is nu opgeslagen in een loods in Staten Island.

Lees ook:Coney Island als concertpodium?
Lees ook:Opknappen Coney Island boardwalk, peperduur maar noodzakelijk
Lees ook:Coney Islands Astroland blijft nog een jaar
Lees ook:NYC heeft eigen plan voor Coney Island
Lees ook:Astroland gaat zondag voorgoed dicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.