Vliegtuig maakt noodlanding in Hudson

Een US Airways vliegtuig heeft vandaag een noodlanding moeten maken op de Hudson, vermoedelijk nadat het met een groep ganzen in botsing is gekomen. Beide motoren vielen daardoor uit. Alle 150 passagiers en 5 bemanningsleden zijn gered. Een aantal is overgebracht naar dichtbijzijnde ziekenhuizen. Op foto‘s is te zien hoe passagiers zich uit het ijskoude water houden door op de vleugels te staan en op de glijbanen van de nooduitgangen. Volgens ooggetuigen was het een ‘zeer soepel uitgevoerde’ noodlanding en bleef het vliegtuig zo’n 5 minuten op het water drijven voordat het water begon te maken. Veerboten en reddingswerkers kwamen de vliegtuigpassagiers helpen.

.msnbcLinks {font-size:11px; font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; color: #999; margin-top: 5px; background: transparent; text-align: center; width: 425px;} .msnbcLinks a {text-decoration:none !important; border-bottom: 1px dotted #999 !important; font-weight:normal !important; height: 13px;} .msnbcLinks a:link, .msnbcLinks a:visited {color: #5799db !important;} .msnbcLinks a:hover, .msnbcLinks a:active {color:#CC0000 !important;}

Het vliegtuig, vlucht 1549 vertrok vanaf LaGuarida om 15.03 uur, op weg naar Charlotte in North Carolina. De Airbus A320 was slechts 3 minuten in de lucht, aldus de FAA. Het is ter hoogte van de 56ste straat in Manhattan op het water geland.

Lees ook:Filmpje waterlanding vlucht 1549
Lees ook:‘Een wonder in de Hudson’
Lees ook:Zeven uur vast op startbaan JFK
Lees ook:Vlucht 1549 morgen uit het water; beide motoren zoek
Lees ook:‘Hudson-vliegtuig al eerder in problemen’

Eén reactie op “Vliegtuig maakt noodlanding in Hudson

  1. Jesse

    He Pascal je liet me schrikken! Ik dacht voor het slapen gaan nog een leuk artikel over een stroopgeur of bedwants in The Big Apple te lezen en krijg ik dan dit. Gelukkig is alles goed gekomen, ik kan weer met een gerust hart gaan slapen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.