NYPD test klitteband-boeien voor schoolkinderen

foto: bethography - melting mama (flickr)

Bij schoolkinderen onder de 16 jaar denk je misschien niet meteen aan handboeien, maar de NYPD blijkbaar wel. De New Yorkse politie houdt er, door ervaring wijs geworden, rekening mee dat ze jaarlijks een aantal jonge kinderen in de boeien moet slaan. En omdat de huidige ijzeren modellen te ruw zijn voor de wat gevoeliger kinderpolsen, test de NYPD volgende maand het gebruik van ‘boeien’ gemaakt van klitteband. De test vindt plaats in 22 scholen in Queens. De politie denkt de banden niet vaker dan één of twee keer per jaar te gebruiken en ook alleen dan als een kind een gevaar voor zichzelf of anderen is.

De handboeien – het zijn stoffen strips – komen volgende week bij de NYPD aan en vervolgens gaat het politiekorps er twee weken mee oefenen. Niet alleen om te leren hoe je ze moet gebruiken, maar vooral wannéér.

Begin vorig jaar werd nog een 5-jarig kind in Queens (op een van de scholen die nu meedoen aan de test) in handboeien geslagen en afgevoerd. En in augustus spande een New Yorks echtpaar een rechtszaak aan omdat de NYPD hun 10-jarig kind boeide in de schoolbus. De politie wilde tegenover de NY Daily News niet bevestigen of deze twee zaken met de klitteband-test te maken hebben.

Lees ook:New York een-na-groenste stad
Lees ook:Driejarig meisje bekeurd voor blaadjes plukken
Lees ook:Plakband om kind (4) in school stil te krijgen
Lees ook:Phoenix aangeklaagd voor dood geboeide New Yorkse
Lees ook:NYPD’er: ‘Door orale seks cocaïne in mijn lichaam’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.