New Yorkers testen artsy fietsenrekken

nycityracks.wordpress.comNew York heeft een ontwerpwedstrijd gehouden voor 'de nieuwe generatie fietsenrekken' en we mogen nu de 10 finalisten uitproberen. Nou fiets ik hier bijna nooit, dus laat ik het testen aan anderen over, maar het zijn wel erg opvallende ontwerpen geworden. Veel kleur en veel strakke designs, dat lijkt de winnende combinatie. De ontwerpwedstrijd kende 200 deelnemers uit 24 staten en 26 landen. De winnaar krijgt 5000 dollar. Wie van de overgebleven tien de nieuwe New Yorkse fietsenstalling heeft bedacht, wordt bekendgemaakt op 24 oktober, tijdens National Design Week.

Ben je in New York en wil je met eigen ogen – en fiets – beoordelen wat de nieuwe fietsenrekken eigenlijk voorstellen, ga dan naar Astor Place. Daar zijn ze bijna allemaal te vinden. HIER is een overzicht van waar de prototypes ook nog staan. 

De ontwerpwedstrijd is onder meer voortgekomen uit een enorme groei van het fietsgebruik in New York City. Sinds 2000 zijn er 75 procent meer fietsers in de stad en het huidige aantal van 4700 CityRacks voldoet niet meer. 

Lees ook:‘Hoepel’ is New Yorks nieuwste fietsenrek
Lees ook:Een fietsenrek…nee kunst…nee een fietsenrek
Lees ook:Alle New Yorkse Madoff-slachtoffers op één kaart
Lees ook:Museum Mile Festival, gratis naar negen musea!
Lees ook:Grootste boekwinkel NY viert feestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.