9/11, daar lieg je toch niet over?

Ze was een van de 19 mensen die boven de plek zaten waar het vliegtuig in de zuidtoren sloeg en overleefden. Haar aanstaande in de andere toren kwam wel om. Zelf liep ze brandwonden op en een van de slachtoffers gaf haar nog een ring die ze bij zijn weduwe afleverde. Wow, dat is pas een 9/11-verhaal nietwaar? En zo had ene mevrouw Head het ook altijd verteld, maar het lijkt er nu op dat ze het verzonnen heeft. Triest.
slagheap

Head heeft haar verhaal talloze keren verteld, onder meer tijdens tours langs Ground Zero. En ze was president van de World Trade Center Survivors' Network. Maar na onderzoek van The New York Times trekken steeds meer mensen en instellingen hun handen af van mevrouw Head. Haar verhaal rammelt. Nu zeggen betrokkenen dat Head geen geld heeft verdiend met haar verzinsels. Sterker nog, ze heeft juist geld en aandacht verzameld voor de 9/11-organisaties. Maar ze heeft wel psychische schade toegebracht aan mensen tegen wie ze zei dat ze bij de laatste momenten van hun familieleden was.

 

UPDATE: er is meer bekend over mevrouw Head. 

The New York Times heeft het verhaal van Head uitgeplozen en ontdekte vele tegenstrijdigheden. Zo zegt de familie van 'haar verloofde' dat ze nog nooit van haar hebben gehoord. De universiteiten waar ze op zou hebben gezeten en het bedrijf waar ze zou hebben gewerkt zeggen hetzelfde: onbekend. De man wiens ring ze kreeg of zijn vrouw? Niet te achterhalen. Het ziekenhuis waarin ze dagen lag  om aan haar brandwonden te worden geholpen? Niemand weet welk ziekenhuis dat was. Head is geen president meer van het Survivors' Network en ze mag ook geen vrijwilligerswerk meer doen bij Ground Zero. Ze heeft inmiddels aan een vriendin gezegd dat haar verloofde 'Dave' een fantasie was.

Lees ook:New Yorkse wil miljoenen na amputatie handen en voeten
Lees ook:Duizenden in de rij voor zieke Jasmina
Lees ook:Talloze Ground Zero-zieken vanaf 2010 voor de rechter
Lees ook:Toeristen worden in NY weeshuis gestopt
Lees ook:Weduwe van ‘varkensgriep’-dode wil 40 miljoen van New York

Eén reactie op “9/11, daar lieg je toch niet over?

  1. Wim

    De experts mogen het zeggen, maar voor een leek als ik klinkt dit toch als een vrouw die zelf voor 9/11 al de nodige psychische schade had opgelopen… Of zou het toch kwaadaardigheid zijn? Mijn gok is ‘nee’. Afijn, sorry voor deze weinig journalistieke reactie:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.