‘Skinny’ in Starbucks, is dat een goed idee?

xueexuegStarbucks is zo'n onderwerp waar New Yorkers niet over uit gesproken raken. De koffieketen is zeer populair maar roept tegelijkertijd ook veel afkeer op. En nu is er de 'skinny'-discussie (zoals ik 'm op de Gothamist voorbij zag komen). Skinny is de nieuwste term van Starbucks die aangeeft dat iets suikervrij is, magere melk bevat of geen slagroom. 'Een skinny chocomelk', zoiets. Een New Yorkse medewerkster (of 'barista' zoals Starbucks ze noemt) heeft het hoofdkantoor geschreven dat ze een grote fout maakt door 'skinny' te introduceren. De New Yorkse denkt dat veel klanten er aanstoot aan nemen als ze steeds 'dun' horen roepen. Zeker als ze zelf niet de slankste zijn. Werkelijk?

Ik hoef me geen zorgen te maken het ooit te horen, want ondanks dat ik een groot liefhebber van Starbucks ben (ja, ik heb een kaart) bestel ik nooit light-versies van een drank. Maar het is niet gek dat Starbucks hiermee komt, want ze heeft altijd al haar eigen lingo. Ik noemde al barista. Daarnaast is een 'tall' een kleine beker (dus eigenlijk 'small') en 'venti' de grootste beker. Allemaal gekkigheid. Maar 'skinny' is dus volgens de New Yorkse kwetsend voor personeel en klanten. Wat vinden jullie; onzin of afschaffen die term?

Lees ook:New Yorks Starbucks-personeel wil geld zien
Lees ook:Wees behulpzaam, krijg gratis koffie in NYC
Lees ook:NYC ontsnapt (nog) aan massa-sluiting Starbucks
Lees ook:Kaleidoscoop in Grand Central Terminal
Lees ook:Muzikanten doen auditie voor New Yorkse metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.